Set za fermentiranje Kilner

Set za fermentiranje Kilner

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Set za fermentiranje Kilner je sestavljen iz 3-litrskega vrča, lesenega pokrova, zamaška z zračno zaporo in dveh keramičnih obtežilnikov. Z njim lahko pripravite okusno i... Preberi cel opis
Brezplačna dostava
Dobavljivost

na zalogi

Cena je bila osvežena danes ob 00:45.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o 1001dar.si ponudbi
Ponudba trgovine 1001dar.si za izdelek Set za fermentiranje Kilner. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX007FB5AE
Prijavi napako
Set za fermentiranje Kilner je sestavljen iz 3-litrskega vrča, lesenega pokrova, zamaška z zračno zaporo in dveh keramičnih obtežilnikov. Z njim lahko pripravite okusno in hranilno kislo zelje, korejski kimchi, kisano zelenjavo – polno vitaminov, mineralov in probiotičnih kultur. Za začetek potrebujete le zelenjavo, sol in vodo. Dva keramična obtežilnika poskrbita, da ostane zelenjava potopljena v slanici in se tako ne pokvari. Pokrov dobro tesni in prepreči, da bi zrak vdiral v vrč. Zamašek z zračno zaporo pa omogoča, da se lahko plini, ki nastajajo pri fermentaciji, varno izločijo iz vrča. Fermentacija je eden od najstarejših načinov shranjevanja hrane. Sadje in zelenjava vsebuje bakterije, ki v okolju, kjer ni zraka, zatrejo in preprečijo rast drugih mikrobov, ki bi sicer sadje in zelenjavo pokvarili. V procesu fermentacije te bakterije pretvarjajo ogljikove hidrate in sladkor v kislino, ki ustvari idealno okolje za ohranjanje sadja in zelenjave. Mlečnokislinska fermentacija poteka v prisotnosti bakterij vrste lactobacillus in daje fermentiranemu sadju in zelenjavi značilen kislo-pikanten okus, hkrati pa se tvorijo probiotiki, ki pomagajo pri prebavi. Priprava kislega zelja Zelje tanko narežite, ga v skledi posolite in dobro pretlačite, da se izloči tekočina. Nato dajte zelje v vrč, ga potlačite in prelijte z vodo, ki mora povsem prekriti zelje (med zeljem in vrhom vrča pustite 6 cm prostora). Na zelje položite keramična obtežilnika in se prepričajte, da slanica prekriva vse zelje. Vrč zaprite s pokrovom in zamaškom, zračno zaporo napolnite z vodo in počakajte 4 do 6 tednov.
Set za fermentiranje Kilner
Set za fermentiranje Kilner
44,95 €
v 1001dar.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka