Analiza vode - osnovna kemijska analiza vode

Analiza vode - osnovna kemijska analiza vode

(0)
Poglej mnenja
Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Osnovna kemijska analiza vode obsega: meritve elektroprevodnost, pH, TDS , poročilo in izdelava mnenja glede na Pravilnik o pitni vodi Republike Slovenije.Meritve - osnov... Preberi cel opis
Cena z dostavo
17,54 €
Dobavljivost

Ni na zalogi.

Cena je bila osvežena danes ob 18:18.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o filtri-za-vodo ponudbi
Ponudba trgovine filtri-za-vodo za izdelek Analiza vode - osnovna kemijska analiza vode . Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.

Proizvajalec
Vrsta vodovodnega pribora
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX007CDFD8
Prijavi napako
Osnovna kemijska analiza vode obsega: meritve elektroprevodnost, pH, TDS , poročilo in izdelava mnenja glede na Pravilnik o pitni vodi Republike Slovenije.

Meritve - osnovna kemijska analiza vode:

pH (pH je merilo za koncentracijo hidronijevih ionov v raztopini, in s tem posledično za njeno kislost ali alkalnost).
elektroprevodnost in TDS.
trdota vode

Osnovna kemijska analiza se izvaja na sedežu podjetja in velja za prinesene oz. poslane vzorce vode.

Električna prevodnost pitne vode

Električna prevodnost pitne vode je lastnost vode, da prevaja električni tok. Odvisna je od prisotnosti ionov v vodi: od njihove koncentracije, gibljivosti in naboja ter od temperature vode ob merjenju. Enota za električno prevodnost je mikro Siemens na cm (uS/cm). Električna prevodnost je indikatorski parameter in njena sprememba kaže na morebitno onesnaženost pitne vode. Vrednost oziroma spremembo električne prevodnosti ocenjujemo v povezavi z vrednostmi ostalih parametrov.

Koncentracija vodikovih ionov (pH vrednost)

S pH vrednostjo vode izražamo stopnjo kislosti oz. bazičnosti vode. Ekstremne vrednosti v pitni vodi so lahko posledica nezgod, napak v pripravi vode ali sproščanja iz materialov v stiku z vodo (npr. cementne cevi). Neposredna izpostavljenost ekstremnim vrednostim pH povzroča draženje oči, sluznic in kože ter okvaro tkiva, posredno pa pH vrednost vpliva na korozijo materialov v stiku z vodo, postopke priprave vode in zlasti na učinkovitost dezinfekcije. Za pitno vodo je določena mejna vrednost med 6,5 in 9,5. Ob zaznanih spremembah je potrebno takojšnje ugotavljanje in posledično odpravljanje vzrokov.

Trdota vode

Trdota vode je naravna lastnost pitne vode. Povzročajo jo raztopljene mineralne snovi, ki vodi dajejo okus, predvsem kalcijevi in magnezijevi hidrogenkarbonati iz apnenca in dolomita ter kalcijev sulfat (sadra), ki jih voda raztaplja na poti do vodnih zajetij. Pitna voda na oskrbovalnih območjih v našem upravljanju je srednje trda do trda, kar je običajno za pitno vodo. Trdota vode je lastnost vode, ki se nekoliko spreminja, a ne do take mere, da bi uporabniki to opazili. Pričakovano območje trdote vode v nemških trdotnih stopinjah (1 oN (1od,1dH) predstavlja 10 mg CaO/L).

Analiza vode - osnovna kemijska analiza vode
Analiza vode - osnovna kemijska analiza vode
12,20 €
v filtri-za-vodo

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka