Vegetarijanci in vegani cenijo kvinojo kot dragocen, bogat vir beljakovin
brez glutena in je zato kot nalašč za ljudi, ki so preobčutljivi na gluten
zelo priporočljivo za solate ali kot vsestranska sestavina za dopolnitev, vsestranska, okusna sestavina zdrave in raznolike prehrane
Kvinoja (Chenopodium quinoa), znana tudi kot inkovski riž, riž v Peruju ali proso v Andih, spada v družino lisičji rep (Amaranthaceae) in je služila pri južnih Indijancih kot vir osnovne hrane že tisoče let. Vegetarijanci in vegani cenijo kvinoja kot dragocen, bogat vir beljakovin. Kvinoja je tudi brez glutena in je zato kot nalašč za ljudi, ki so preobčutljivi Naša BIO KVINOJA prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave v Peruju in Boliviji. DE-ÖKO-001.
Kvinojo lahko kuhamo v vodi, tako kot so riž, in se jo lahko rahlo začini s soljo, zaradi česar je okusna priloga za glavne obroke. Kvinoja je tako zelo za solate ali kot sestavina za dopolnitev juh. Kvinoja je tudi odlična za uporabo v enolončnicah in vegetarijanskih pleskavicah. Vse to naredi kvinojo kot vsestransko in okusno sestavina zdrave in raznolike prehrane. Naša BIO KVINOJA prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave v Peruju in Boliviji.
Osnovni recept: Vsebina paketa (300 g) zagotavlja pribl. 3 porcije oziroma obroke. Pred kuhanjme kvinojo temeljito operemo, zavremo jo v 2-3 kratni količini vode v loncu, ter dodamo sol po okusu. Kvinojo kuhamo približno 20-25 minut, dokler se vsa voda ne absorbira. Občasno premešajte.