SCITEC NUTRITION L-Glutamine, 300g

SCITEC NUTRITION L-Glutamine, 300g

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Že pred leti so strokovnjaki za športno prehrano domnevali, da koncentrirani vnos aminokisline l-glutamin pozitivno deluje na mišično rast.
L-glutamin (SCITEC NUTRITIO...
Preberi cel opis
Preverite stroške dostave pri trgovcu
Dobavljivost

Na zalogi

Cena je bila osvežena danes ob 10:19.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o ShopBulider.si ponudbi
Ponudba trgovine ShopBulider.si za izdelek SCITEC NUTRITION L-Glutamine, 300g. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Oblika dodatka
Teža vsebine (g)
300 g
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX005680A1
Prijavi napako
Že pred leti so strokovnjaki za športno prehrano domnevali, da koncentrirani vnos aminokisline l-glutamin pozitivno deluje na mišično rast.
L-glutamin (SCITEC NUTRITION) je v največjem obsegu prisotna aminokislina v našem mišičevju (do 64%), kar pomeni, da je kljub 18 obstoječim aminokislinam, 60% mišičnega tkiva, sestavljeno iz aminokisline l-glutamin.
L-glutamin (SCITEC NUTRITION) lahko telo pridela samostojno iz glutaminske kisline, aminokisline l-valin in l-isoleucin, kar je dovolj za vzdrževanje življensko pomembnih funkcij, vendar premalo, da bi zapolnili potrebe po stresnih situacijah, kot je čas po vadbi. Zato strokovnjaki resnejšim športnikom in rekreativcem priporočajo dodatni vnos l-glutamina.
DELOVANJE L-GLUTAMINA
S svojim delovanjem l-glutamin (SCITEC NUTRITION) delno neutralizira kortizol, podpira izboljšanje proteinske sinteze in sinteze zalog glikokena ter pripomore, da mišica ne zapade v katabolno stanje.
Že 2 g zaužite aminokisline l-glutamin na dan, dvigne koncentracijo rastnega hormnona za štiri kratno vrednost. Prav tako neutralizira odvečno mlečno kislino in nudi pomoč jetrom pri razstrupljanju organizma z amoniakom.
Glutamin pomaga pri skladiščenju vode v mišično celico, vsled česar se le ta poveča. če se zmanjša dovod l-glutamina v mišico, se možnost katabolnega stanje poveča obenem pa tudi reducira celični volumen.
VELIKOST ODMERKA IN NAČIN UPORABE:
Po mnenju športnih strokovljakov znaša optimalna količina l-glutamina (SCITEC NUTRITION) od 5 do 40 g. Količina je odvisna od aktivnosti oz. športa, intenzivnosti in časa trajanja vadbe s katero se ukvarjate.
OPTIMALNI ČAS ZAUžITJA:30 do 45 minut pred vadbo 5 - 10 g, kot samostojni napitek ali v kombinaciji z ogljikohidratnimi ali proteinskimi napitki
takoj po vadbi vadbi v kombinaciji z ogljikohidratnim ali proteinskim napitkom ali kot samostojni napitek.Na dan brez vadbe5 g do 10 g 1 uro pred nočnim počitkom,
5 g do 10 g kot dodatek k ogljikohiratnemu ali proteinskemu napitu zjutraj po vstajanju.Z UPORABO L-GLUTAMINA PRIPOMORETE K:hitrejši regeneraciji po intenzivni vadbi,
večjemu izločanju rastnega hormona,
hitrejši in popolni sintezi beljakovin,
povečanju volumna in rasti čiste mišične mase.
SCITEC NUTRITION L-Glutamine, 300g
SCITEC NUTRITION L-Glutamine, 300g
17,90 €
v ShopBulider.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka