Vinjak je je proizveden z večletnim zorenjem vinskega destilata v hrastovih 225L sodčkih. Vinski destilat dobimo z destilacijo belih bizeljskih vin,ki so poznana po nizkem alkoholu in nizki vsebnosti "žvepla",ter višji kislosti in so kot taka zelo primerna za proizvodnjo vinjaka. Nadaljnji postopek je zelo podoben tehnološkemu postopku proizvodnje Cognaca. Najprej odleži 60% vinski destilat 1-2 leti v novih hrastovih sodčkih,nato pa še 6-7 let v rabljenih. V 8 letih postane vinski destilat precej bolj gladek,razvijejo pa se tudi lepe arome,ki nastajajo s počasno oksidacijo preko lesenih dog soda,pri čemer se iz hrastovega lesa izlužijo plemeniti tanini,ki dajo tej žgani pijači čudovit vonj in okus. Predno se Vinjak polni v steklenice,zmanjšamo alkoholno stopnjo z dodatkom demineralizirane vode na 40% alkohola. Starejši je Vinjak boljša je kakovost. Ponudimo ga rahlo segretega kod digestiv.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!