Čokolada Gold Grand Cru iz otoka Sao Thome s 70% kakavovih delcev iz kakavovca vrste Forastero je vrhunska temna čokolada s poreklom. Privoščite si najboljše!
Izrazit okus kakava z nežno noto praženih začimb in cappuccina. Zaznamo tudi prijetno cvetno noto. Iz otoka čokolade v gvinejskem zalivu zahodne Afrike.
Portugalsko govoreči otok v gvinejskem zalivu zahodne Afrike za katerega je značilna zelo različna in spremenljiva klima, ki jo poudarja že vulkanska aktivnost iz vegetacijska raznolikost. Imenujejo ga tudi »otok čokolade«. Kakavovec sorte Forastero so v 18. stoletju prinesli morjeplovci iz Brazilije. Otoški pogoji dajejo zelo posebno čokolado, izrazito temno, močno intenzivno z izrazitim okusom kakava ter nežno noto praženih začimb in cappuccina. Okus je spremenljivo sladko-grenak s sadnim poudarkom črnega kandiranega sadja. Zaznamo tudi prijetno cvetno noto in noto kavnih zrn. Zelo delikatna, zato jo mnogi obožujejo.