V primerjavi z običajnimi kuhališči lahko indukcijska kuhališča Bekozmanjšajo čas kuhanja za 50% in porabo energije za 43%. Njena prednost je 4-kratni booster (ojačevalnik) in je namenjen hitrejšemu kuhanju jedi, ki so na koncu ravno tako okusne in prijetne na pogled kot bi bile pripravljene z običajnim kuhanjem, ki traja veliko dlje.
Kuhanje z indukcijo je najvarnejši, najhitrejši in zaradi manjših izgub tudi najvarčnejši način kuhanja. Vročina nastaja le na dnu lonca ali ponve. Kuhalna površina se segreva posredno in bistveno manj kot pri ostalih tehnologijah. Na ta način je preprečena možnost, da bi se sestavine, ki bi med postopkom kuhanja padle na kuhalno ploščo, prijele in zažgale. Indukcijsko kuhališče samodejno zazna, da je na njem posoda in kakšna je površina njenega dna, kateremu ustrezno prilagodi grelno območje, okoli katerega odvečno segrevanje ne nastaja. Po končanem postopku kuhanja, ko je posoda odstranjena, se grelno območje v trenutku preneha segrevati.
Zaščita pred kipenjem samodejno izklopi zaščite hrana ali voda polije po nadzorni plošči. Z enim samim kratkim dotikom bodo tipke zaklenjene za 20 sekund.
Poskrbijo za še večjo varnost, saj z lučkami opozarjajo, da so določena kuhalna polja še vedno topla. Dokler svetijo lučke, se teh polj ne smete dotikati. Lahko pa jih uporabite za taljenje ali ohranjanje temperature jedi. Indikatorji se izklopijo šele, ko je temperatura kuhališča nižja od 60 °C.
Gladka steklena površina, ki je odporna na praske, ne bo samo polepšala vaše kuhinje, ampak bo omogočila tudi preprostejše čiščenje.