Perujsko, aromatično kakavovo maslo, pridobljeno iz sorte Criollo, ni uporabno samo za kuhanje, ampak je idealno tudi kot nega kože in ustnic ter krema za telo.
vsestransko
ni umetno beljeno ali odišavljeno
kakovost surove hrane
Priporočilo za uporabo:
Trdna oblika olja kakavovih zrn se imenuje kakavovo maslo. Idealno je za sladice, sladolede, čokoladne kreacije ali za nego telesa.
Recept za surovo čokolado:
100 g surovih kakavovih kroglic raztopite v vodni kopeli pri 41 °C in vmešajte 3 žlice kakava v prahu. Vmešajte ščepec vaniljeve kaše in ščepec soli. Po potrebi lahko sladkate s sladkorjem kokosovih cvetov ali ksilitolom.
Čokoladno zmes nadevamo v modelčke za praline ali papirnate lončke in pustimo, da se vse skupaj počasi ohladi, saj prehitro ohlajanje v zamrzovalniku čokolado posivi.
Shranjevanje:
Hraniti na hladnem in suhem.
Če je sobna temperatura nad 18 stopinj, lahko po odprtju shranite tudi na zgornjo polico hladilnika in si tako zagotovite še daljšo obstojnost.
Opomba:
Te kakavove kroglice so ročno izdelane in se zato lahko nekoliko lomijo.