Bake Affair Kmečki kruh
Ta klasičen kmečki kruh ne sme manjkati pri nobeni malici. Visokokakovostne sestavine lahko zelo enostavno in brez zapletov predelamo v okusen kruh. Popoln za naravno ...
Preberi cel opisPODOBNI IZDELKI
Ta klasičen kmečki kruh ne sme manjkati pri nobeni malici. Visokokakovostne sestavine lahko zelo enostavno in brez zapletov predelamo v okusen kruh. Popoln za naravno in vegansko peko.
Sveže sestavine: 430 ml vode.
Navodila za 1 kg kmečkega kruha:
Mešanico za peko vsujte v posodo, dodajte 430 ml mlačne vode in testo gnetite ročno ali z električnim mešalnikom približno 3 minute.
Testo pokrijemo in pustimo počivati v posodi pri sobni temperaturi (pribl. 24 °C) približno 45 - 60 minut.
Delovno površino pomokamo.
Testo položimo na pomokano delovno površino in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo okroglo obliko in testo položimo v posodo ali na pekač, obložen s peki papirjem.
Testo malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo vzhajati na toplem (cca. 24°C) cca. 60 minut.
Pečico segrejemo na 230°C (40 minut pred zaključkom vzhajanja).
Testo prevrnemo na pekač, obložen s peki papirjem, ali na kamen za peko.
Z ostrim rezilom zarežite po vrhu testa.
Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para zlahka uhaja.
Tukaj lahko pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot in ustvarite vzorce!
Pečemo 15 minut pri 230°C, nato zmanjšamo temperaturo na 190°C in pečemo še 30 minut.
Odstranite s pekača in kruh popolnoma ohladite
Narežite in postrezite.
Z litoželeznim loncem:
Med vzhajanjem potisnite mrežico na srednjo višino pečice in nanjo položite litoželezni lonec s pokrovom. Pripravite rokavice za peč.
Vroče litoželezno posodo z rokavicami postavite na ognjevarno površino in odstranite pokrov. Vzhajano testo iz posode prestavite neposredno v lonec, tako da razpokan vrh ostane na vrhu. Zaprite z vročim pokrovom, postavite v pečico in pecite 15 minut (pri 230 °C). Nato previdno odstranite pokrov, znižajte temperaturo pečice na 190 °C in kruh pecite približno 20 minut do hrustljave in rjave barve. Kisli kruh previdno obrnite iz ponve, pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.