Zelo cenjen in priljubljen pri alergikih. Brez glutena in nevtralen v okusu. Marantina moka se pridobiva na naraven način iz korenin tropske rastline maranta (arrowroot), ki jo odlikuje čistost in odlična kakovost.Fin dodatek pri pečenju in zelo primeren za zgoščevanje juh, omak ali pudingov. Priprava: Kot dodatek pečenju nadomestite pribl. 10 % moke z zgoščevalcem. Za zgoščevanje odvzemite 4 žice hladne tekočine in vanjo vmešajte 40-50 g zgoščevalca. Dodajte jedi in med mešanjem zavrite. Vre naj pribl. 2 minuti. Navedene količine so približne. Recept: krofi: 500 g polnozrnate pšenične moke, 150 g trsnega sladkorja, 1 vrečke Biovegan bio praška za peko, 1 čajne žličke morske soli, 1 čajno žličko zgoščevalca iz marantine moke in 1 čajno žličko Biovegan vaniljevega sladkorja previdno premešajte v veliki skledi. Dodajte 100 ml npr. ovsenega ali mandljevega mleka, 50 ml tekoče margarine in 200 ml vode. Sestavine dobro pregnetite. Pustite počivati v hladilniku 30 min. Z dvema žlicama oblikujte majhne okrogle krofe in jih cvrite v rastlinskem olju, da dobijo zlato barvo. Krofe odložite na papir, da se odcedijo in še tople potresite z Biovegan malinovim sladkorjem ali sladkorjem v prahu. Sestavine: zgoščevalec: 100 % marantina moka**iz kontrolirane biološke pridelave v 100 g
Energijska vrednost Beljakovine Ogljikovi hidrati od tega sladkor Maščobe od tega nasičene maščobne kisline Balastne snovi Natrij
146 kJ/35 kcal4,0 g80,0 g13,0 g0,2 g0,0 g1,0 g0,0 g