Kolagen shot

Kolagen shot

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN

Kolagen in MSM v tekočini – Kolagen shot je visoko koncentrirano prehransko dopolnilo s kolagenom, MSMjem, hialuronsko kislino, vitamini in cinkom za celovito nego tel... Preberi cel opis

32,80 €
1-10 dni
Cena z dostavo
36,80 €
Dobavljivost

Na zalogi Dobavljivo v 1 - 10 dneh od dneva naročila.

Cena je bila osvežena danes ob 00:50.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o mimovrste=) ponudbi
Ponudba trgovine mimovrste=) za izdelek Kolagen shot. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX01B3EE5E
Prijavi napako

Kolagen in MSM v tekočini – Kolagen shot je visoko koncentrirano prehransko dopolnilo s kolagenom, MSMjem, hialuronsko kislino, vitamini in cinkom za celovito nego telesa od znotraj, za mladosten videz, ohranjanje lepih las, čvrstih nohtov in gibljivih sklepov.

Katere sestavine vsebuje Kolagen shot?

Kolagen shot vsebuje 5000 mg ribjega kolagena, 1500 mg MSMja, 30 mg hialuronske kisline, 150 µg biotina, vitamina C in B6 ter cink.

Komu je Kolagen shot namenjen?

Kolagen shot lahko uživajo vsi po 20. letu starosti. Takrat prične upadati proizvodnja lastnega kolagena v telesu. Po podatkih naj bi telo po 20. letu vsako leto proizvedlo 1,5% manj kolagena. Nanj prisegajo tudi najstniki, ki se borijo z aknasto kožo.

Kakšni so učinki uživanja Kolagen shota?

Kolagen shot vsebuje ribji kolagen s širokim spektrom velikosti molekul peptidov. To omogoča odlično absorpcijo kolagena tam, kjer ga telo najbolj potrebuje. Telo v naravnem procesu staranja izgublja določena hranila, z rednim uživanjem kolagena in ostalih aktivnih učinkovin pa poskrbimo za bolj elastično kožo, sijoče, močne lase in hitrejšo rast las, čvrste nohte, gibljive sklepe, uravnano prebavo in boljše počutje.

Opis sestavin

› HIDROLIZIRAN RIBJI KOLAGEN – kolagen je najbolj zastopana beljakovina v telesu, saj predstavlja 80 % dermisa. Kolagen je sestavni del kože, las, nohtov in sklepnega hrustanca. Ker se količina nastajanja kolagena v telesu po 20. letu upočasni, uživanje hidroliziranega kolagena pripomore k ohranjanju mladostnega videza kože, lepših las, ugodno vpliva na stanje nohtov in gibljivost sklepov.

› MSM – organsko žveplo je eden od sestavnih elementov kolagena. Zaradi njegovih učinkov na telo, ga pogosto imenujejo mineral lepote.

› HIALURONSKA KISLINA – je odlična vlažilna snov, ki napolni prostor med kolagenskimi vlakni. Posledice so bolj gladka, mehka koža in manj gub.

› VITAMIN C – nepogrešljiv za novo rast veznega tkiva iz kolagena, ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.

› BIOTIN – prispeva k ohranjanju zdrave kože in las.

› CINK – prispeva k ohranjanju zdrave kože, las in nohtov.

Kolagen shot v tekočini ima okus po granatnem jabolku in je brez sladkorjev in maščob.

Namen: Vpliva na videz kože, las, nohtov ter na gibljivost sklepov.
Pakiranje: 500 ml plastenka s priloženim dozirnim pokrovčkom v kartonski škatli. Zadošča za 20 dni uporabe.
Priporočena dnevna količina je 25 ml.

Navodilo za uporabo

Priporočeno dnevno količino odmerite s priloženim pokrovčkom in zaužijte. Lahko ga mešate z vodo, limonado, sokom ali čajem.

Za najboljšo absorpcijo Kolagen shot zaužijte na tešče. Pred uporabo pretresite. Po odprtju ga hranite v hladilniku in porabite v roku enega meseca.

Hranilna vrednost

HRANILNA VREDNOST V DNEVNEM ODMERKU (25 ml) PDV**Energijska vrednost96 kJ/23 kcal1 %Maščobe, od tega:
- Nasičene maščobe0 g
0 g0 %
0 %Ogljikovi hidrati, od tega:
– Sladkorji
– Polioli2 g
0 g
2 g1 %
0 %
N/A***Prehranske vlaknineHidroliziran ribji kolagen5000 mgN/A***MSM1500 mgN/A***Hialuronska kislina30 mgN/A***Vitamin C120 mg150 %Vitamin B61,68 mg120 %Biotin150 mcg300 %Cink2 mg20 %*Vsebnost soli je posledica naravno prisotnega natrija.**PDV = priporočen dnevni vnos, ki velja za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)
**N/A = priporočen dnevni vnos ni določen

Več o pozitivnih učinkih kolagena na telo si lahko preberete TUKAJ.

Proizvod je izdelan v slovenskem podjetju v skladu z visokimi standardi za kakovost HACCP, GMP in ISO 22000.
Za celovito nego kože na obrazu priporočamo tudi vlažilno kremo.

Klikni na mnenja o izdelku Kolagen shot

Splošno o kolagenu

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu. Kompleksna beljakovina je sestavljena iz kar 19 različnih aminokislin, ki imajo pomemben vpliv na naše telo.

Verjetno ste že zasledili poplavo prehranskih dopolnil s kolagenom. Kolagenski dodatki so resnično postali eden izmed najbolj iskanih dodatkov v zadnjem času. Malo za šalo, malo za res – kolagenski dodatki rastejo kot gobe po dežju. Zakaj je temu tako? Je ves ta “hype” okoli kolagena resnično upravičen?

Ja, je. Zdaj pa vas verjetno zanima zakaj.

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v našem telesu, saj predstavlja med 25 in 30% vseh beljakovin v telesu. To je kar tretjina telesne sestave. Najdemo ga v hrustancu, koži, zobeh, nohtih, tetivah mišic, stenah telesnih organov in laseh. Poznamo kar 16 vrst kolagena, 80-90 % kolagena v telesu pa predstavljajo tipi I, II in III. Najbolj zastopan kolagen v telesu je kolagen tipa I.

In kaj kolagen tipa I v telesu pravzaprav predstavlja?

90% beločnice,
80% tetiv,
75% kože,
60% hrustanca,
30 % kosti,
1 - 10% mišične mase.

Veste kdaj se pričnemo starati? Po 25. letu. Takrat prične tudi upadati proizvodnja lastnega kolagena v telesu. Po podatkih naj bi telo po 25. letu vsako leto proizvedlo 1,5% MANJ kolagena.

Kolagen shot vsebuje hidroliziran kolagen. To pomeni, da je pri postopku izdelave prehranskega dopolnila Kolagen shot, uporabljen postopek hidrolize, kjer je kolagen razbit na manjše osnovne gradnike, imenovane peptide. Peptidi se v prebavnem traktu lažje razgradijo na njihove osnovne gradnike – aminokisline in se posledično lažje absorbirajo. Več o oblikah oziroma poimenovanju kolagenskih vlaken.

Za boljšo absorbcijo kolagena v telesu je dopolnilu dodan vitamin C. Kolagen in vitamin C sta medsebojno močno povezana. Vitamin C sodeluje pri:

nastajanju kolagena za normalno delovanje žil
nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti
nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca
nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni
nastajanju kolagena za normalno delovanje kože
nastajanju kolagena za normalno delovanje zob

Kolagen shot vsebuje 100 % priporočeno dnevno količino vitamina C. Dobrodošlo bo, če boste vitamin C uživali tudi dodatno s hrano. Prav tako ne bo nič narobe, če ga boste dodajali tudi v obliki prehranskega dopolnila, saj se presežek vitamina C izloči z urinom. Zalo pomembno si je zapomniti, da vitamina C telo ne more sintetizirati samo, potrebuje pa ga za mnogo funkcij v telesu, zato je jemanje vitamina C v obliki prehranskega dopolnila izjemno pomembno.

Kolagen shot

Darilni paket

Kako se je začela celotna zgodba?

Povsem iz lastne potrebe. S konkretnim padcem na realna tla.

Podoba v ogledalu predstavlja sedanjost. Preslikuje našo samopodobo, tukaj in zdaj, brez olepšav, brez popravkov. Ta podoba je resnica. Te podobe včasih ne sprejmemo. In kaj takrat pravzaprav vidimo? To kar smo ali to kar nismo? To je moja zgodba, zgodba o zmagi nad napačno podobo, ki me je pripeljala v svet podjetništva.

"Kot otrok sem bila menda dobrovoljček", tako pripoveduje mami. A sama se tega niti se spomnim prav dobro. Vem pa, da se je proti koncu osnovne šole nekaj zgodilo. Kaj? Točnega odgovora ne poznam.

Do pubertete je bilo življenje brezskrbno, kot pri večini otrok. Z vstopom v puberteto in začetkom zaznavanja samopodobe pa tisto ogledalo sredi hodnika, kateremu se težko izogneš, prične krojiti usodo.

"Ogledalo je bilo vsak dan tam. Zjutraj, ko sem šla v šolo, v šoli in zvečer, ko sem šla spat. Vedno bolj se je začelo dogajati, da mi kakšna stvar na meni ni bila všeč."

Brezskrbno obdobje pubertete je pokvarila ena opazka. Nekaj besed, ki so pričele narekovati ritem življenja.

"Nekdo, ki mi je bil všeč in sem želela preživeti več časa z njim, mi je rekel, da mu nisem všeč. Takrat se je v meni nekaj sprožilo, nekaj moram narediti. Začela bom hujšat."

Sesuje se svet. V tišini, neopazno pred bližnjimi pride bolezen. Bulimija. Zahrbtna duševna bolezen, ki je povezana z občutki manjvrednosti in neustreznosti. Ranljivost in izgubljenost v novem obdobju življenja vodijo v začaran krog. Nasmeh iz obraza pa izgine. Začne se boj med idealno in nesprejemajočo realno podobo.

"Bulimija je bila kot nek ventil za čisto vsa čustva, ki sem jih imela. Če sem bila vesela, sem se šla "nažret" in bruhat, če sem bila žalostna pa sploh. Na koncu sem že ob vsaki situaciji jedla in bruhala. To je postala normalna navada."

Boj z ogledalom je resnično dolg. Traja skozi vsa najstniška leta in ne mine dan, ko se z ogledalom ne boriš. Ob vsakem pogledu v ogledalu se v tišini boriš sam sabo. Gre za borbo proti izkrivljeni podobi.

Šele po več tisoč pogledih sem se uprla sami sebi. To se je zgodilo tako, da sem pogosto stala pred ogledalom in si govorila prijazne besede. Lepa sem. Ok sem. Dovolj sem. Vredu sem. Rada se imam. Vse je ok. Vsak dan, večkrat na dan. To in še kar nekaj drugih tehnik me je počasi sestavljalo nazaj.

Lepa beseda za podobo v in pred ogledalom je postajala resnična. Končno uzreš pravo lepoto. Bulimija tako izgublja svojo moč in tone v pozabo. V trenutku, ko začutiš, da je življenje ponovno v tvojih rokah se ponavadi zgodijo največji premiki v tvojem življenju.

Po obdobju, ki je bilo za mano, sem se vpisala na Biotehniško fakulteto, smer živilska tehnologija, saj sem želela vedeti vse o tem, kako hrana vpliva na telo.

Končno zaživiš. Leta po študiju tečejo lahkotno. Ponosna mamica 3 čudovitim otročkom in s čudovitim partnerjem, v toplem ljubečem domu in s super službo.

Le majhen potres je potreben, da zamaje tla pod nogami. Izgubiš službo in hišica iz kart se zopet prične podirati. Podira se vse, kar si gradil zadnja leta.

Zaradi novega, zdravega načina razmišljanja, se vprašaš, kaj je lahko v tem dobrega, saj se vse zgodi z razlogom.

Kako je nastal Kolagen shot?

Po premagani bulimiji opaziš posledice svoje obsesije. Krhki nohti, izsušeni lasje, suha koža, slabo počutje. Odločilen trenutek, ko se odločiš dokončno pozdraviti tudi svojo zunanjost. Telo izpostaviš redni telesni aktivnosti in pričneš izdelovati naravno kozmetiko. A ker to ni dovolj, da pozdraviš izčrpano telo, je treba iti globlje. Sprašuješ se, kaj je tisto glavno, kar telo poganja in ga dela vitalnega? Mogoče je to tudi kolagen. To je to! Tako se ti življenje ponovno obrne na glavo.

Mojo zgodbo si lahko ogledate v spodnjem videu. Upam, da vam bo v navdih pri spopadanju z vašimi izzivi.

{ "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [{"@type": "Question","name": "Katere sestavine vsebuje Kolagen shot?","acceptedAnswer": {"@type": "Answer","text": "Kolagen shot vsebuje 5000 mg ribjega kolagena, 1500 mg MSMja, 30 mg hialuronske kisline, 150 µg biotina, vitamine C, E, B6 in cink." }},{"@type": "Question","name": "Komu je Kolagen shot namenjen?","acceptedAnswer": {"@type": "Answer","text": "Kolagen shot lahko uživajo vsi po 20. letu starosti. Takrat prične upadati proizvodnja lastnega kolagena v telesu. Po podatkih naj bi telo po 20. letu vsako leto proizvedlo 1,5% manj kolagena. Nanj prisegajo tudi najstniki, ki se borijo z aknasto kožo." }},{"@type": "Question","name": "Kakšni so učinki uživanja Kolagen shota?","acceptedAnswer": {"@type": "Answer","text": "Kolagen shot vsebuje ribji kolagen s širokim spektrom velikosti molekul peptidov. To omogoča odlično absorpcijo kolagena tam, kjer ga telo najbolj potrebuje. Telo v naravnem procesu staranja izgublja določena hranila, z rednim uživanjem kolagena in ostalih aktivnih učinkovin pa poskrbimo za bolj elastično kožo, sijoče, močne lase in hitrejšo rast las, čvrste nohte, gibljive sklepe, uravnano prebavo in boljše počutje." }}]}

Kolagen shot
Kolagen shot
32,80 €
v mimovrste=)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka