Zaradi nizkega števila - samo 82 - obratov, sokovnik Angel ohranja v soku vse nutriente, ki so pomembni za telo, kot so vitamini, minerali in druga hranila.Sokovnik je opremljen z najnovejšo zasnovo ˝dvojnega zobnika˝, ki učinkovito in hrati varno predela sestavine v dveh stopnjah. V prvi stopnji material grobo zmelje, v drugi stopnji pa ga dobesedno ˝prežveči˝, s čimer doseže, da se sok odlične kvalitete loči od izsušenega in stisnjenega ostanka sadja ali zelenjave.Spodnja grafa prikazujeta rezultate testiranj različnih tehnik sočenja s strani neodvisnega korejskega inštituta (za povečavo klikni na sliko):Sokovnik Angel je sposoben sočiti praktično katerikoli pridelek – sadje, zelenjavo, zelenje, divjo hrano ali zelišča (od ribeza do jabolk, celo pšenično travo, špinačo, odrasle koprive ali japonski dresnik!). Sokovnik ima odlične rezultate tudi kadar procesira ječmenove kalčke, listnato zelenjavo, zelišča, poganjke in kalčke. Hkrati lahko naredi tofu, okusne paštete in kikirikijevo maslo. Sokovnik Angel je sestavljen iz samo štirih delov zato je sestavljanje in razstavljanje zelo enostavno.Razlike med modeli Angel 5500, Angel 7500 in Angel 8500S:
Pri sočenju zelenjave (npr. pšenične trave, debelejšega korenja, itd) lahko pride do preobremenitve. Modela 7500 in 8500S avtomatično zaznata dodatno obremenitev in zobnike ob piskanju samodejno zavrtita nazaj. Pri manjši preobremenitvi boste zaslišali samo piskanje. Na ta način se prepreči nadaljnje povečanje obremenitve v samem aparatu, ki bi lahko poškodovala cedilo. Model 5500 nima te funkcije. Model 8500S ima poleg zaščite pred preobremenitvijo izboljšano jeklo (SUS 316) za zobnike, cedilo in pokrov. SUS 316 je izredno trdno protikorozivno jeklo, ki se uporablja za medicinsko opremo. SUS 316 je lažje čistiti in sterilizirati s čimer je pri sočenju zagotovljena še višja raven higiene (še posebej pomembna pri terapijah).