Bioenergie Bio sladkor iz kokosovih cvetov - 400 g bio-papirnata vrečka
Je izločen iz sladkega nektarja cvetov kokosa.
Ekološki sladkor iz kokosovega cvetja prihaja z otoka Jave v Indoneziji in se proizvaja s tradicionalnim ročnim delom...
PODOBNI IZDELKI
Je izločen iz sladkega nektarja cvetov kokosa.
Ekološki sladkor iz kokosovega cvetja prihaja z otoka Jave v Indoneziji in se proizvaja s tradicionalnim ročnim delom. Pridobiva se izključno iz čistega cvetličnega nektarja kokosove palme (Cocos nucifera). V ta namen so cvetovi kokosove palme razrezani, da bi dobili dragocen cvetni sok. Ta sok se nato skuha v sirup, dokler se ne kristalizira in nato predela v granule in se zmelje. 100% naraven in nerafiniran.
Na splošno
Ekološki sladkor iz kokosovega cveta ima eksotičen, fino-karamelni okus in se na ustih hitro topi.
Uporaba:
Ekološki sladkor iz kokosovega cveta je zelo topen in se lahko uporablja 1:1 kot rjavi sladkor ali trsni sladkor. Idealno za kuhanje, peko in sladkanje - toplo ali hladno. Za sladice, kot so pecivo, palačinke, vaflji, napitki, koktajli in še veliko več. Je zelo uporaben za azijske jedi!
Trajnostni razvoj:
Pridelavo sladkorja kokosovih cvetov opravljajo mali kmetje po stari tradiciji in je ena najbolj trajnostnih oblik proizvodnje sladkorja. Že 60 let kokosove palme uspevajo in rastejo na otoku brez človeške pomoči. Po eni strani palme potrebujejo zelo malo vode za rast - na drugi strani pa je pridelek na hektar skoraj dvakrat višji kot pri trsnem sladkorju.