GymBeam Chia semena 25000 g

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN

Chia semena - čudežna semena za splošno zdravje

Chia semena so odličen vir vlaknin, so polna antioksidantov in beljakovin, vsebujejo veliko vitaminov in mineral... Preberi cel opis

199,95 € -10 %
179,95 €
1-2 dni
-10 %199,95 €
brezplačna dostava

Ceneje.si ti olajša spletno nakupovanje ter pomaga pri izbiri najboljše ponudbe. Shopper's Mind Slovenija s podelitvijo oznake CERTIFIED SHOP® potrjuje, da je Premium trgovec vreden zaupanja in da je spletna trgovina skladna s standardi EU.

Brezplačna dostava
Dobavljivost

Na zalogi Dobavljivo v 1 - 2 dneh od dneva naročila.

Cena je bila osvežena danes ob 16:01.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o Gymbeam.si ponudbi
Ponudba trgovine Gymbeam.si za izdelek GymBeam Chia semena 25000 g. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX010800EA
Prijavi napako

Chia semena - čudežna semena za splošno zdravje

Chia semena so odličen vir vlaknin, so polna antioksidantov in beljakovin, vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, obenem pa so najbogatejši znani vir esencialnih maščobnih kislin. Chia semena vsebujejo 32% maščob, od tega 60% omega-3 maščobnih kislin.

Chia semena imajo to sposobnost, da se vežejo z vodo in tako ustvarijo mehak zdrav in lahko prebavljiv gel. Zahvaljujoč temu gelu ima človeško telo pomembno sposobnost zniževanja ravni krvnega sladkorja - chia pomaga podaljšati proces pretvorbe zaužitih ogljikovih hidratov v glukozo, preprečuje nenaden dvig krvnega sladkorja in zaradi tega dalj časa ne občutimo lakote (pri tem igrajo ključno vlogo hrana, njena količina in glikemični indeks). Ta lastnost chia semen je še posebej pomembna za diabetike, vendar je zelo koristna tudi za širšo javnost.

Chia semena imajo odlične hidrofilne lastnosti, tj. visoka sposobnost vezave z vodo - eno seme lahko nabrekne do 12-kratne prvotne velikosti (v obliki lahkega gela - tega uporabljajo indijski tekači). Te hidrofilne lastnosti chia semen pomagajo telesu zagotoviti višjo hidracijo (znotraj), kar je zelo pomembno pri športih in med kakršno koli večjo fizično ali psihično aktivnostjo.

Država izvora: Argentina

Chia semena in njihove prednosti

zagotavljajo energijo čez cel dan
povečujejo miselno koncentracijo
vsebujejo velik delež vlaknin
imajo najvišjo vsebnost omega-3 in 6 maščobnih kislin (za 80% več kot v lanenih semenih)
zagotavljajo izgubo teže brez občutka lakota
vsebujejo veliko vitaminov skupine B
vsebujejo 5-krat več kalcija kot mleko
vsebujejo 5-krat več beljakovin kot druga semena
vsebujejo 2-krat več kalija kot banane
vsebujejo 3-krat več antioksidantov kot borovnice
vsebujejo 3-krat več železa kot špinača
so zelo učinkovit antioksidant
pomagajo pri razstrupljanju

Chia semena in njihovi učinki:

izboljšujejo zdravje srca in ožilja, uravnavajo krvni tlak,
znižujejo raven holesterola in trigliceridov,
stabilizirajo krvni sladkor,
sodelujejo pri gradnji tankih mišičnih vlaken,
razstrupljajo telo,
pomagajo v boju proti Alzheimerjevi bolezni,
izboljšujejo splošno počutje, koncentracijo in spomin,
100% brez glutena,
telo oskrbujejo z energijo.

Chia semena in kaj morate vedeti o njih?

Chia semena imajo večjo vsebnost omega-3 maščobnih kislin kot ribji izdelki. V primerjavi z ribjimi in mesnimi izdelki ne vsebuje toksinov (dioksin in živo srebro).
Uravnavajo presnovo sladkorja in so zato zelo priljubljena med športniki (zlasti tekači). Ohranjajo stabilno raven krvnega sladkorja.
Vsebujejo 5-krat več kalcija kot mleko (600 mg na 100 g Chia semen in 120 mg na 100 g mleka). Kalcij, ki ga najdemo v Chia semenih, je v telesu lažje prebavljiv kot kalcij iz mleka. To pa zato, ker chia semena vsebujejo mineral, imenovan bor, ki deluje kot katalizator za prebavo kalcija v telesu.
Podpirajo naravno razstrupljanje telesa. Razstrupljanje se nanaša na vse organe v telesu, najpomembnejši pa so koža, ledvice in jetra. Uživanje surove zelenjave, sadja, rjavega riža (naravnega), prosa ali kvinoje in chia semen nam bo pomagalo pri čiščenju debelega črevesa, ki je najpomembnejši organ pri razstrupljanju.

Esencialne maščobne kisline so zelo pomembne za izboljšanje razpoloženja, koncentracije in drugih možganskih aktivnosti. Chia semena so tudi odličen vir energije.
Imajo visoko antioksidativno delovanje. Najpomembnejši antioksidant, ki jih zagotavljajo, so klorogenična kislina, kofeinska kislina in flavonoidni glikozid. Ker je oksidacija dokaj pozna, ponujajo Chia semena ogromen potencial v prehrambeni industriji, če jih primerjamo z drugimi viri alfa-linolenskimi kislinami, kot je laneno seme, ki kaže na hitro razgradnjo zaradi pomanjkanja antioksidantov.
Chia semena so 100% brez glutena
Obstajajo dokazi, da lahko uživanje Chia semen izboljša vaše splošno zdravje, vendar jih morate kljub temu, tako kot v drugih primerih, uporabljati "zmerno". Največji priporočeni dnevni odmerek je 25 g = 2 čajni žlički

Kako lahko uživate chia semena?

Chia semena lahko uporabimo na milijon in en način. Lahko jih dodate v svoje kosmiče, vodo, mleko, kamor koli. Tudi Chia puding je odličen. Pripravite ga lahko tako, da mleko zmešate z banano, vanj dodate malo medu, chia semena in pustite nekaj časa stati v hladilniku. Lahko jih poskusite zmleti v fin prah, ki ga nato uporabite za zgostitev drugih obrokov.

Tabela hranilnih vrednosti

Hranilne vrednostiv 100 g
Energijska vrednost 1995 kJ / 475 kcal
Beljakovine 13 g
Ogljikovi hidrati 36 g
Vlaknine 24 g
Maščobe 26 g
Mineraliv 100 g
Kalcij 640 mg
Fosfor 990 mg
Kalij 150 mg
Natrij 21 mg
Cink 3,9 mg
Mangan 2,5 mg
Omega 3 kisline 17 900 mg
Omega 6 kisline 5 900 mg
Vitaminiv 100 g
Vitamin B1 0,4 mg
Vitamin B2 0,03 mg
Vitamin B3 3 mg
Vitamin C 0,8 mg
GymBeam Chia semena 25000 g
GymBeam Chia semena 25000 g
179,95 €
v Gymbeam.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka