test glutenske intolerance

test glutenske intolerance

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Preprost in zanesljiv test za domačo uporabo, ki zazna netolerančnost na gluten oz. celiakijo.Hitri in zanesljivi rezultati v 10 minutahVsebuje 1 testPAKET VSEBUJE:

lan... Preberi cel opis

Cena z dostavo
26,80 €
Dobavljivost

Preveri

Cena je bila osvežena danes ob 01:52.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o Skrivnosti.com ponudbi
Ponudba trgovine Skrivnosti.com za izdelek test glutenske intolerance. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX009CD0A6
Prijavi napako
Preprost in zanesljiv test za domačo uporabo, ki zazna netolerančnost na gluten oz. celiakijo.Hitri in zanesljivi rezultati v 10 minutahVsebuje 1 testPAKET VSEBUJE:

lancetaalkoholna blazinicaepruvetazvitek s trakovi lakmusovega papirjapufrna raztopinanavodila za uporaboKaj je glutenska intoleranca?Glutenska intoleranca ali celiakija je najbolj pogosta oblika intolerance na žito. Zaužitje glutena, ki se nahaja v žitu, ječmenu in rženih izdelkih povzroči reakcijo v prebavnem traktu. Celiakija se lahko pojavi v kateremkoli življenjskem obdobju, večinoma pa prizadene osebe stare od 30 do 45 let.Kakšni so simptomi celiakije?Najbolj pogost simptom, ki ga opazijo bolniki vseh starosti, je driska. Veliko otrok, ki ima celiakijo, težko pridobiva na teži, medtem ko odrasli opažajo izgubo teže in utrujenost.Kako opravim test?Vzemite vzorec krvi iz prsta in ga dodajte v pufrno raztopino. Pomočite testni trak lakmusovega papirja v mešanico.Kaj mi povejo rezultati?test zaznava protitelesa IgA, ki so povezana z glutensko intoleranco. Pozitiven rezultat test pomeni, da ste lahko intolerantni na gluten, ki je prisoten v nekaterih vrstah žitaric. Če je rezultat testa pozititev, se vedno posvetujte z zdravnikom, da postavi bolj natančno diagnozo.Ste vedeli?

Glutenska intoleranca prizadene 1 izmed 100 Evropejcev.Glutenska intoleranca prizadene 15% celotnega prebivalstva v VB, veliko ljudi pa je prizadetih zgolj zato, ker se ne zavedajo, da je glutenska intoleranca vzrok njihovih simptomov.Glutenska intoleranca je dedna bolezen, pri kateri pride do poškodbe notranje membrane tankega črevesa zaradi uživanja živil, ki vsebujejo gluten (večina žitaric).Izraža se z različnimi simptomi, od blage slabosti, bolečine v kosteh, driske, pa vse do napihnjenosti v trebuhu in izgube teže.Celiakija prizadete zelo izčrpa, toda s pravo diagnozo jo lahko enostavno ozdravimoDiagnozo za celiakijo je težko postaviti. S pomočjo tega testa lahko pridemo do indikacije, da imamo morda problem s toleranco glutena. Uradno diagnozo mora vseeno postaviti zdravnik.Reakcija telesa na encim, ki ga vsebuje gluten, se zmanjšuje z omejevanjem uživanja hrane, ki vsebuje gluten. Zaradi tega je priporočljivo uživanje hrane z glutenom vse dokler ni postavljena končna diagnoza.Opozorila: Pred uporabo pozorno preberite navodila. Shranjujte izven dosega otrok. Ne uporabite po preteku roka uporabnosti. test uporabite le enkrat. Po uporabi komplet odvrzite v smeti. V primeru pozitivnega rezultata se posvetujte s svojim zdravnikom, preden sprejmete kakršnokoli zdravstveno odločite. In-vitro diagnostični komplet za domačo uporabo.















test glutenske intolerance
test glutenske intolerance
22,90 €
v Skrivnosti.com

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka