Klasični ali ameriški hladilnik – kaj je bolje?
Poznamo na stotine različnih vrst hladilnikov, velike, majhne, bele, pisane, enodelne ali kombinirane. Medtem ko je pri nas najpogostejši tip hladilnika dvodelna omara z zamrzovalnikom zgoraj in hladilnim delom spodaj, je v Ameriki daleč največkrat uporabljen velik kombiniran hladilnik z dvojnimi vrati.
Tovrstni hladilniki so razdeljeni na dva skoraj enakovredna predela, a je hladilni del običajno malce večji od zamrzovalnega. Možnosti je seveda tudi pri takšnih modelih več – lahko sta oba dela hladilni enoti brez zamrzovalnega dela, lahko je zamrzovalna enota na dnu, nekateri modeli pa se ponašajo celo z možnostjo priklopa vode, kar omogoča stalen dotok sveže ohlajene vode in hitro proizvajanje ledenih kock.
Razlog za priljubljenost hladilnikov z enojnimi vrati je zlasti širok cenovni razpon, saj lahko hladilnike z zamrzovalnikom najdemo že v najnižji cenovni kategoriji. Delimo jih na prostostoječe in vgradne hladilnike z zamrzovalnikom zgoraj, ki jih lahko elegantno umestimo v omaro in se s tem izognemo prilagajanju dizajna hladilnika izbranemu pohištvu. Zamrzovalna enota največkrat zavzema tretjino prostornine hladilnika. Prednost takšnega hladilnika je tudi v veliki izbiri modelov in barv.