Oprema za potapljanje

(1210 izdelkov)

Se nameravaš začeti potapljati in kupuješ potapljaško opremo? Se s tem športom ukvarjaš že nekaj časa in potrebuješ novo potapljaško obleko ali plavutke? V kategoriji potapljaške opreme lahko izbiraš med različnimi proizvajalci in vrstami opreme, med katerimi je morda težko izbrati pravo. Da se izogneš napačni odločitvi, prej preglej široko ponudbo različnih izdelkov in jih primerjaj med seboj.

Glavni deli potapljaške opreme so potapljaška obleka, plavutke, maska in dihalka, v isto kategorijo pa sodijo tudi rokavice in nogavice, pasovi, varnostne boje, uteži, torbe, puške (harpune) in oprema za puške.

Potapljaške obleke so lahko suhe, polsuhe in mokre, pri čemer so mokre obleke narejene iz neoprena (penaste gume), ki omogoča vstop vode pod obleko, kjer se segreje na telesno temperaturo. Potapljaške obleke so lahko dvodelne ali enodelne, izbira pa je odvisna od načina potapljanja.

Plavutke se razlikujejo glede na velikost in trdoto materiala, lahko so zaprte ali odprte, poleg tega pa so lahko opremljene z različnimi pretočnimi kanali in režami. Izbira je tudi tu odvisna od namena oziroma načina potapljanja (snorklanje, podvodni lov, potapljanje s scuba opremo). Pred izbiro plavutk ne pozabi preveriti, ali se jih nosi na boso nogo ali pa zahtevajo posebne čevlje. Ključen del potapljaške opreme sta še maska in dihalka, ki te med potapljanjem ne smeta ovirati. Za lažje shranjevanje lahko izbereš priročno torbo, ki omogoča enostavno prenašanje.

V primeru podvodnega lova potrebuješ harpuno ali zračno podvodno puško, ki je primerna za lov na izbranem terenu, priporočljiv pa je tudi nakup varnostne boje.

Pokaži več
1210 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka