Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Šotori in senčniki

(1997 izdelkov)

Si pustolovskega duha in se večkrat na leto odpraviš na taborjenje v naravo ali pa kampiraš bolj v poletnem času? Se nameravaš letos prvič odpraviti taboriti? V vseh primerih sta nujna oprema šotor in spalna vreča, brez katerih ne gre. Na tržišču lahko najdeš številne modele spalnih vreč in šotorov različnih proizvajalcev. Da bo nakup bolj enostaven, prej preglej široko ponudbo različnih izdelkov in si olajšaj odločitev.

Različne vrste spalnih vreč se ločijo glede na obliko, ločimo pa pravokotne, dvojne (primerne za dve osebi) spalne vreče in vreče v obliki mumije, ki so primerne za hladnejše temperature. Spalne vreče so lahko polnjene s sintetiko ali puhom, razlikujejo pa se tudi glede na dolžino - običajno lahko izbiraš med »regular« in »long« dolžino, slednja je primerna za ljudi nad 180 cm.

Spalne vreče se delijo glede na temperaturno vrednost in letni čas, katerim so namenjene. Vreče, ki so primerne vse tja do 40 ali celo 50 stopinj, so namenjene kampiranju poleti, vreče, ki prenesejo tudi temperaturo do -20 stopinj, pa so primerne za taborjenje v mrzlem vremenu in za številne vmesne temperature.

Pred nakupom spalne vreče je treba razmisliti o tem, v kakšnih vremenskih razmerah in letnem času jo nameravaš uporabljati, saj je od tega odvisno, kakšne lastnosti mora imeti. Ne pozabi preveriti, na kakšen način lahko spalno vrečo očistiš (čistilnica, pranje na 40 stopinj, ročni pranje).

Šotori se ločijo glede na velikost in posledično glede na število oseb, za katere so primerni. Razlikujejo se tudi glede na vremenske razmere, v katerih jih lahko uporabljamo, ter čas, ki ga potrebujemo za postavitev. Večji šotori so opremljeni s predprostorom, dnevnim prostorom ali kar obojim.

Pred nakupom izbranega šotora preveri podatek o vodnem stolpcu, ki označuje vodotesnost tkanine. Od tega je namreč odvisno, za kakšne vremenske razmere je primeren - bolj suho vreme v poletnem času ali pa manj prijazne spomladanske, jesenske in zimske razmere, ko je več padavin in so temperature nižje.

Izbiraš lahko med kamp šotori, ki so za običajno taborjenje v kampu popolnoma ustrezni. Pohodniški šotori so lahki in priročni, zato so namenjeni vsem popotniškim navdušencem. Za bolj zahtevne ljubitelje kampiranja so na voljo 3-sezonski šotori, ki so primerni za uporabo v zmernem vremenu spomladi, poleti in jeseni. V bolj ostrih zimskih razmerah je potrebna uporaba 4-sezonskega šotora, ki se učinkovito bori proti snegu, dežju in vetru.

Pri izbiri šotora moraš upoštevati število oseb, katerim je namenjen, zagotavljati pa mora tudi enostavno montažo, dobro prezračevanje ter vodotesnost.

Pokaži več
1997 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka