Smučarski čevlji

(486 izdelkov)

Že komaj čakaš, da se pozimi s smučmi podaš na bele strmine, vendar nimaš primernih smučarskih čevljev? Nameravaš komu od bližnjih kot darilo podariti kvalitetne smučarske čevlje za brezskrbno uživanje med smučanjem? Izbira novih čevljev za smučanje lahko predstavlja težko nalogo, saj je na tržišču na voljo širok nabor različnih izdelkov. Izbiro si olajšaj tako, da pred nakupom preveriš celotno ponudbo različnih smučarskih čevljev in jih primerjaš med seboj.

Smučarski čevlji se delijo na pancerje in snowboard čevlje, med najbolj pogostimi proizvajalci pa so Salomon, Atomic, Lange, Garmont in Karhu. Odlikuje jih različna tehnologija, izbira pa je odvisna od načina smučanja in predznanja posameznika. Nekateri čevlji so izdelani po tehnologiji, ki zagotavlja udobje med hojo po snegu in dobro kontrolo med smučanjem, drugi se osredotočajo na odlično termoizolacijo, tretji pa so primerni za smučarje, ki zahtevajo natančen in agresiven prenos moči na smuči.

Pri nakupu novih smučarskih čevljev, pa naj gre za pancerje ali snowboard čevlje, je treba upoštevati, da gre za bistven del smučarske opreme. Čevlji se morajo obvezno dobro prilegati nogi, saj lahko preveliki ali premajhni smučarski čevlji popolnoma uničijo udobje na snegu, obstaja pa tudi nevarnost zloma noge. Še posebna pozornost velja pri izbiri smučarskih čevljev za otroke, katerim noga hitro raste, a to ne pomeni, da lahko kupiš prevelike čevlje, ki bodo primerni nekaj let, saj lahko pride do neželenih poškodb.

Pred nakupom preveri tudi, da izbrani čevelj uporablja tehnologijo, po kateri se dobro prilagodi tvojo nogi okoli gležnjev, stopala in pete ter da nudi dobro termoizolacijo tudi v zelo nizkih temperaturah, s katerimi se pogosto srečamo na smučiščih.

Pokaži več
486 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka